2015. 09. 28.

A CloseUp dokumentumfilmes programja: a KineDok

A KineDok egy nagyjából egyéves nemzetközi programsorozat, amelynek keretén belül több országban, országonként pedig több tíz helyszínen vetítünk nagy sikereket elért dokumentumfilmeket. A program célja, hogy elsősorban olyan helyszíneken történjenek ezek a vetítések, amelyek a legkevésbé köthetőek mozikhoz: iskolákban, művelődési házakban, kávézókban és más helyekre szerveznek a vetítőhelyek programokat. Magyarországon az elsődleges támogatói ennek a sorozatnak a Mozinet Kft., illetve a BUDOKU, személyekre bontva pedig Böszörményi Gábor és Szirony Szabolcs a fő koordinátoraink.

Egerben HétfőiDokk néven fut a program, és elsősorban a főiskolásokat céloztuk meg a vetítéseinkkel, két alkalommal vendéget is hívtunk az aktuális filmjeinkhez: Kovács Kristófot, a Besence Open rendezőjét, illetve a Joanna című filmhez Gecse Attila lelkészt, gyászterapeutát. 


Az őszi félévben, évadnyitó filmként kicsit eltérünk a szokásostól: a CloseUp keretein belül lesz lehetőség megtekinteni a Happily Ever After című filmet az Uránia Filmszínházban. 

"Mikor Tatjana Božić filmrendező, már sokadjára újból megtalálja élete szerelmét, és a dolgok megint csak szörnyű fordulatot vesznek, elhatározza, hogy elölről kell kezdenie az egészet. Ennek a kapcsolatnak sikerülnie kell! Tatjana végig látogatja öt ex-ét Moszkvában, Hamburgban, Londonban és Zágrábban, hogy választ kapjon arra, miért megy rendszerint tönkre minden szerelmi kapcsolata. Jó adag öniróniával és a legmélyebb szenvedéllyel bogozza ki múltbéli kapcsolatait, és volt szerelmeivel együtt néz szembe a mai szerelmi kapcsolatok komplex mivoltával. A dokumentumfilm egy konfrontáló, érzelmes és ugyanakkor humoros alkotás, amit mindannyian nagyon könnyen be tudunk fogadni, és amelyben a rendező rendíthetetlenül keresi a "szerelem Szent Grálját", azt, hogy hogyan lehet "Boldogan élni, amíg meg nem halunk."

Várható időpont: 2015.10. 08., csütörtök, 20:30 Uránia Filmszínház, Nagyterem

Természetesen a Happily Ever After után a KineDok/HétfőiDokk folytatódik, és egészen februárig tart, az alábbi linkeken lehet tájékozódni a már levetített filmekről, illetve a még hátralevőkről; és érdemes figyelni a HétfőiDokk oldalát is: itt lesznek meghirdetve a vetítések.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése